Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021



 ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ»



Στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, επισκεφτήκαμε την 8η ομαδική έκθεση εικαστικών με τίτλο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και θέμα τις έννοιες της ελευθερίας και της πολιορκίας. Η έκθεση διοργανώνεται από το σύλλογο καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης, κατARTι, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης (ΚΕΔΗΡ) και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και φιλοξενείται στην αίθουσα του Πυροβολικού στο κάστρο της Φορτέτσας.

«Πέρασαν 200 χρόνια από την έναρξη των αγώνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας και αυτή την επέτειο καλούμαστε να γιορτάσουμε, σήμερα, εμείς, ως ελεύθεροι πολίτες!

Μπορούμε όμως αντικειμενικά να ισχυριστούμε ότι όντως είμαστε ελεύθεροι; …και όποιος δεν συμφωνεί, μπορεί ελεύθερα να το εκφράσει;

Η έκθεση αφιερώνεται σε όλους όσοι έχουν δει το δικαίωμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης να καταρρακώνεται το τελευταίο διάστημα, καθώς και σε όλους όσοι αγωνίζονται να περισώσουν τα κεκτημένα δικαιώματα δυο αιώνων».

Την έκθεση επιμελούνται οι εικαστικοί Καλφούντζος Κωνσταντίνος και Τσουκνάκη Μαρία.

Συμμετέχουν: Αγρίου Έρη, Αθανασίου Εύη, Αθανασιάδου Εύα, Γκουνέζος Γώργος, Δημητριάδη Λυδία, Διαμαντοπούλου Ζωή, Διαμαντοπούλου Λίλια, Δρυγιαννάκη Στέλλα, Καλογεράκης Στέλιος, Καλφούντζος Κωνσταντίνος, Καραδάκη Κάλλη, Κουκλινού Καλλιόπη, Ματαράγκας Διονύσης, Μονογυιός Γιάννης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Πετσούρα Σύλβια, Πανταζίδου Μαριαλένα, Σοφικίτης Φοίβος, Σκεπετζή Χρυσούλα, Τσουκνάκη Μαρία, Φαλκώνης Μιχαήλ, Χριστινάκη Δήμητρα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κυρία Τσουκνάκη Μαρία για την υπέροχη ξενάγηση στην έκθεση!























































ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ